Steunt slachtoffers van mensenhandel en draagt bij aan het voorkomen ervan.

Over onze naam "Elizabeth Foundation"

Toen wij een naam zochten voor onze nieuwe stichting, werd de naam ‘Elizabeth’ genoemd. Bij het zoeken naar rolmodellen met dezelfde naam kwamen wij tot ontdekking dat er 5 heiligen met de naam Elizabeth zijn, die allen als voorbeeld kunnen dienen.

Een aparte plaats wordt ingenomen door Elizabeth, de moeder van Johannes de Doper (en familie van Maria, de moeder van Jezus).

De andere vrouwen met de naam Elizabeth zijn Elizabeth van Thüringen, ofwel Elizabeth van Hongarije (begin 13e eeuw), Elizabeth van Aragon, ofwel Elizabeth van Portugal (begin 14e eeuw), Elizabeth Ann Seton uit de USA (begin 19e eeuw) en Elizabeth van Rusland (begin 20ste eeuw).

Deze laatste vier vrouwen hebben veel met elkaar gemeen: van zeer goede komaf (3 van de 4 van zeer hoge adel), allen getrouwd en weduwe geworden en veel dramatische gebeurtenissen in hun persoonlijk leven.

Daarbij werden ze tijdens hun leven in verre omtrek bekend om hun inzet voor armen, wezen en zieken, werden ze alle 4 kloosterzuster en stichtten zij een orde. Deze vrouwen zijn beroemd gebleven, ook na hun dood. En omdat ze allen heilig verklaard zijn, is hier sprake van vier keer Sint Elizabeth.

Via het internet (o.a. bij wikipedia) kunt u uitgebreid met hen kennismaken.