Steunt slachtoffers van mensenhandel en draagt bij aan het voorkomen ervan.

Lopende Projecten

Project 1: Voorlichting in Nederland
Onze voorlichting bestaat – naast informatie via de website – uit lezingen. Deze gaan over:

  • mensenhandel en de mechanismen erachter

  • verschijningsvormen in Nederland, met een accent op uitbuiting van vrouwen (huishoudelijk werk en gedwongen prostitutie)

  • projecten van de Elizabeth Foundation

Onze voorlichting is bestemd voor vrouwengroepen, scholen, kerken, service- en businessclubs en overige geinteresseerden. Kosten worden gemaakt voor presentatie-en voorlichtingsmateriaal en reizen van en naar de voorlichtingslocatie.

Donatie via IBAN NL52INGB0007050111 (project 1)

Project 2: Elizabeth Noodfonds
Slachtoffers van mensenhandel (in Nederland) kunnen in speciale gevallen direct financiële ondersteuning krijgen. Dit noodfonds wordt gebruikt om de periode te kunnen overbruggen tot reguliere instanties de hulp overnemen of voor een eenmalige aanschaf of korte cursus die door een reguliere instantie niet vergoed wordt.

Donatie via IBAN NL52INGB0007050111 (project 2)

Onze projecten in Indonesië

Project 4: Victory project
In het Victory project in Yogjakarta (Java), worden (potentiële) slachtoffers van mensenhandel ondersteund in het opbouwen van een nieuwe toekomst.
In dit project worden momenteel 9 vrouwen – allen kostwinner – getraind in het werken met goede professionele naaimachines, waarmee zij o.a. tassen en toilettasjes maken.
De Elizabeth Foundation koopt deze producten bij het Victory project in en verkoopt deze in Nederland o.a. tijdens lezingen.
De kosten van één professionele naaimachine bedragen € 400,- inclusief training.

Donatie via IBAN NL52INGB0007050111 (project 4)