Steunt slachtoffers van mensenhandel en draagt bij aan het voorkomen ervan.

Lezing: Liefde, Rozengeur en Handelswaar…

 • Wereldwijd worden jaarlijks duizenden vrouwen, mannen en kinderen onder valse voorwendselen geronseld en slachtoffer van mensenhandelaren. Ze worden gedwongen tewerkgesteld in de seksindustrie, als huishoudelijke hulp, in de bouw, de landbouw of de havens. Gedreven door armoede en op zoek naar een betere toekomst zijn ze een gemakkelijke prooi.

  Vrouwen zijn vaak de eersten die te lijden hebben onder de slechte economische omstandigheden in hun land. Gewetenloze handelaren spelen hierop in door hun prachtige banen te beloven in toeristische gebieden of in West-Europa. Een groot deel van deze vrouwen komt terecht in de gedwongen prostitutie en wordt slachtoffer van mensenhandel.

  Wat is mensenhandel? Komt het bij ons voor? Zo ja, in welke vorm? Wat zijn loverboys. Zijn ze werkelijk zo lief als het woord doet klinken? Wat betekent dit? Lopen alleen meisjes gevaar of kunnen jongens ook ten prooi vallen?

  Rondom deze en andere vragen verzorgt Elma van den Nouland een middag/avond vullend programma: 

  • De lezingen worden door het hele land gegeven.
  • Een lezing bestaat uit een: powerpoint presentatie en een korte film van ongeveer 20 minuten.
  • De lezingen zijn voor vrouwengroepen, serviceclubs, scholen, kerken en iedereen die geïnteresseerd is om meer over het onderwerp te weten te komen.
  • Een lezing kost € 90 (exclusief reiskosten).
  • Een lezing kan in overleg worden afgestemd op de groep qua tijd en inhoud.