Steunt slachtoffers van mensenhandel en draagt bij aan het voorkomen ervan.

Afgeronde Projecten

 • Oeganda tegen Mensenhandel (OTM)
  Door aanwezig te zijn bij bestuursvergaderingen hebben wij met OTM bruikbare informatie kunnen delen over mensenhandel, netwerken en fondsenwerving. Wij hebben hun gesteund hen bij het aanvragen van subsidie. Daarnaast hebben wij producten gedoneerd – zo mogelijk gemaakt door voormalige slachtoffers van mensenhandel – aan OTM zodat zij deze konden verkopen ten bate van het project in Oeganda. OTM heeft haar doelen bereikt en heeft zichzelf in 2016 opgeheven.

 • Project 3: St Ignatius Boarding House
  Dit project is gelegen op Rempang, een eiland dat deel uitmaakt van de Indonesische Riouwarchipel ten zuiden van Singapore. Het behoort tot een groep van drie eilanden, genoemd Barelang (een afkorting van Batam-Rempang-Galang). Het eiland is verbonden door de Barelang brug met Galang en Batam. Er is weinig gezondheidszorg en een groot deel van de bevolking van Rempang leeft van het afval van de zee (plastic, drijfhout, netten etc.). Het eiland Batam heeft thans een belangrijke toeristische bestemming gekregen voor de Singaporezen. Voor hen is Batam de plek ‘to get away’, weg van de strenge moraal, voorschriften en wetgeving. Wat in Singapore niet kan, mag op Batam. Dat trekt horden “toeristen” naar het eiland, op zoek naar de prostituees in de karaokebars van de sloppenwijken.
  De grote armoede in Rempang is voor velen aanleiding om naar Batam te vertrekken. Veel jonge meisjes belanden op deze manier in de prostitutie.Daarnaast proberen veel jongeren naar Singapore te komen. Het is een half uur varen en de mooie beloftes van ronselaars zijn erg verleidelijk. Zij proberen werk te vinden, werk dat vaak illegaal en/of ongezond is.
  Op Rempang hebben de zusters JMJ de St. Ignatius Boarding House opgezet. Dit is een hostel en boardingschool waar kinderen uit arme gezinnen, in de leeftijd van 7-13 jaar, verblijven en onderwijs krijgen.
  De kinderen komen van verschillende Barelang-eilanden. Naast het gebruikelijke schoolcurriculum leren zij allerlei extra vaardigheden, waardoor ze meer zelfvertrouwen ontwikkelen. Twee belangrijke onderdelen van dat programma zijn: het leren nemen van verantwoordelijkheid en seksuele voorlichting.
  De school heeft 117 leerlingen. De ouders betalen naar hun mogelijkheden.
  De kosten voor één kind, per dag, bedragen € 2,-
 • Project 5: KOMATA project
  Het KOMATA atelier is een project in Jakarta. Ook hier worden (potentiële) slachtoffers van mensenhandel ondersteund in het verkrijgen van een eigen inkomen.
  Bij dit project zijn ze gespecialiseerd in het maken van schooluniformen en daarnaast ook schorten en ovenwanten.
  De Elizabeth Foundation koopt bij dit project schorten en ovenwanten in en
  verkoopt deze producten o.a. tijdens haar bijeenkomsten.